У Запорізькій області понад 50 мешканців отримали «терміни ув’язнення» від російської окупаційної влади

На сьогодні кількість мешканців Запорізької області, яким окупанти вже винесли або ще готуються винести вирок за так звані «злочини», перевищує 50 осіб.

Про це під час брифінгу 5 квітня повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров, передає «Перший Запорізький».

Він нагадав про двох мешканців Мелітополя — Маргариту Харенко та Сергія Авраменка, які нещодавно отримали 20 та 16 років ув’язнення за так зване «шпигунство» та «теракт». Вирок виносили у Ростовській області.

Голова ЗОВА наголосив, що здебільшого людям в окупації інкримінують злочини, яких вони точно не робили.

«На жаль, це багато людей на окупованій території, які не мали нічого спільного з тероризмом і просто знаходилися на території свого народу, коли прийшов ворог. За нашими підрахунками, на сьогодні кількість цих людей вимірюється вже 50+, які або вже засуджені, або наразі знаходяться в ворожих судах, де їм інкримінують злочини, які вони точно не робили», — сказав Іван Федоров.

За його словами, метою ворога є залякати та знищити спротив, але українська влада буде намагатися обміняти засуджених окупантами мешканців.

«Наша мета — перш за все акцентувати увагу наших спецструктур на обміні таких людей. Буквально днями я отримав записку від мешканця Мелітополя, який наразі знаходиться в одному зі слідчих ізоляторів і також звертається про допомогу, — сказав очільник області. — Яка задача ворога? Він такими діями робить все, щоб зламати спротив на тимчасово окупованих територіях. На жаль, йому це частково вдається. І сьогодні під великою небезпекою всі ті, хто там знаходиться».

Проведено перемовини з потенційним підрядником, який буде відновлювати дорожнє полотно на ДніпроГЕС


Читайте також:

Декілька підземних шкіл, збільшення кількості укриттів та класи в колишніх тирах: як побудують освітній процес в Запоріжжі

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!