Зеленський відповів на осуд ООН щодо атаки по Татарстану

Президент України заявив, що західні партнери мають підтримати українську відповідь на удари Росії по цивільній інфраструктурі.

Західні партнери мають підтримати українську відповідь на удари Росії по цивільній інфраструктурі. Про це заявив президент України Володимир Зеленський реагуючи на засудження з боку ООН щодо дронової атаки на Татарстан. Про це глава держави заявив на пресконференції у Києві після переговорів із президентом Фінляндії Александром Стуббом.

Читайте також: У Повітряних силах відреагували на заяву Лукашенка про підготовку Білорусі до війни

Глава держави запросив представників ООН до Харкова, аби зрозуміти, як живуть люди через атаки Росії. 

«Мені здається, що для того, щоб зрозуміти, як вижити в Харкові, як людям жити без світла, без води треба приїжджати дивитися, а потім уже щось засуджувати, або не засуджувати. Варто розуміти, що Росія, окрім сили, нічого не розуміє. Усі засудження щодо незаконної окупації наших територій, ударів по нашій енергетиці, блекаутів, які ми пережили під час цих двох років, підриву нашої інфраструктури, наших гідроелектростанцій тощо. Всі ці засудження не привели до зменшення атак Російської Федерації — це свідчить про те, що ці люди розуміють тільки одне — коли вони розуміють, що є потужна відповідь», — сказав Зеленський.

Глава держави зазначив, що саме західні партнери мають підтримувати українську відповідь на російські удари. 

«Тому я вважаю, що, навпаки, наші західні партнери мають підтримувати українську відповідь», — сказав він.

Читайте також: Путін ніколи не зможе підкорити Україну та захопити Київ, — Блінкен

Нагадаємо, в ООН засудили атаку на завод БПЛА у Татарстані, називаючи її ударом по цивільній інфраструктурі. В ООН засудили атаку на завод “Шахедів” у Татарстані, називаючи її ударом по цивільній інфраструктурі.

Раніше, удар по Татарстану. Історична дальність від ЗСУ. Атаку на завод зі збирання шахедів у російському Татарстані, який розташований за 1200 км від кордону з Україною, організувало Головне управління розвідки Міноборони України.