У Кремлі зняли відео про мобілізацію, щоб підірвати довіру до української влади, — ISW

В Росії знали пропагандистський відеоролик про мобілізацію в Україні, покликаний підірвати довіру українців до української влади.

Проросійські канали поширюють пропагандистський відеоролик про мобілізацію в Україні, покликаний підірвати довіру українців до української влади. Про це повідомляють в ISW.

В Інституті вивчення війни повідомляють, що цей пропагандистський ролик вирізняється високою виробничою вартістю та кінематографічною витонченістю, що свідчить про те, що він є продуктом узгодженої та добре забезпеченої ресурсами інформаційної операції. 

Російські опозиційні видання «Агентство» та «Медіазона» повідомили, що актори, зняті у відео, є професійними російськими акторами, які раніше брали участь у російських телевізійних шоу.

Додається, що один з акторів відмовився обговорювати свою участь у відео, стверджуючи, що він знімається лише у фільмах, а не в рекламі. 

Читайте також: США передали Україні понад сотню генераторів

“Кремль і раніше використовував високовартісні пропагандистські відео як частину централізовано керованих інформаційних операцій, і характеристики цього останнього відео свідчать про те, що воно підтримує ширші зусилля Кремля, спрямовані на підрив довіри українців до уряду, підрив українських мобілізаційних зусиль і сіяння внутрішнього невдоволення”, — додають в Інституті. 

Нагадаємо, Дмитро Кулеба їде у Гаагу обговорювати трибунал для РФ. Метою конференції буде обговорення сьомого пункту формули миру — Відновлення справедливості — та опрацювання результатів документування і розслідування злочинів, скоєних російськими окупантами.