Чоловіки за кордоном не зможуть отримати закордонний паспорт без військового квитка, — нардеп

Чоловіки, які перебувають за кордоном, не зможуть отримати закордонний паспорт без надання військово-облікового документа.

У Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянули всі поправки, подані народними депутатами до законопроекту про мобілізацію. Так, у Комітеті вирішили, що чоловіки, які знаходяться за кордоном не зможуть отримати новий закордонний паспорт без надання військово-облікового документа. Про це заявив член Комітету та народний депутат Федір Веніславський у коментарі РБК-Україна

Читайте також: Зеленський назвав 5 напрямків оновленої роботи РНБО

Водночас Комітет вирішив не прив’язувати надання консульських послуг до військового квитка. 

“Якщо говорити про інші обмеження, які вже підтримані Комітетом у законопроекті — людина, яка перебуває за кордоном, буде змушена надати військово-обліковий документ під час оформлення нового закордонного паспорта. Проте ми не стали прив’язувати до військово-облікового документа надання консульських послуг”, — додав Веніславський.

Читайте також: Чи потрібно Україні мобілізувати 500 тисяч людей: відповідь Сирського

Нардеп додав, що Комітет також хоче доопрацювати коректне виписування права на відстрочку від мобілізації загалом, а також — для осіб, які здійснюють догляд за особами з інвалідністю. Крім того, Комітет планує розглянути питання стимулювання до призову на військову службу і обмеження за неявку до ТЦК.

Нагадаємо, законопроєкт про мобілізацію: Комітет Ради розглянув усі правки. Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершив розгляд усіх 4269 поправок до законопроекту про мобілізацію.