Україна може виробляти 2 млн дронів у рік, але є умови, — Федоров

Міністр цифрової трансформації України заявив, що Україна може виробляти 2 мільйони дронів на рік, що вдвічі перевищує існуючий рівень виробництва лише за певних умов.

Україна може виробляти 2 мільйони дронів на рік, що вдвічі перевищує існуючий рівень виробництва, за умови додаткової фінансової підтримки з боку США, інших західних урядів та приватних осіб. Про це заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв’ю The Guardian.

Читайте також: Росія намагається замаскувати свої літаки та кораблі від атак, але марно, — британська розвідка

Федоров заявив, що уряд України «укладає контракти набагато менше, ніж наші виробники здатні», оскільки не має достатньо коштів на руках. 

Він додав, що Україна знаходиться на шляху до виробництва «понад мільйона» безпілотників у 2024 році, що перевищить цільовий показник у 1 мільйон.

«Ми змогли настільки масштабувати ринок, що можемо виробляти більше одного або навіть двох мільйонів безпілотників», — сказав він, стверджуючи, що є потенціал для подальшого збільшення виробництва всіх типів безпілотників.

Читайте також: Росія вдарила по Харкову: 3 загиблих, 5 поранених

За словами міністра, у сфері безпілотників працює понад 200 українських компаній, які виробляють широкий спектр безпілотних авіаційних систем. 

За його словами, з систем, що використовуються на полі бою, «понад 90% цих безпілотників виробляються в Україні».

Нагадаємо, польські фермери заблокували рух автобусів і вантажівок на пункті «Медика-Шегині». Польські фермери заблокували рух через пункт пропуску «Медика-Шегині» для автобусів та вантажівок, а також не пропускають легкові автомобілі.