Росія продовжує створювати коаліцію на противагу Заходу, — ISW

Росія продовжує створювати коаліцію на противагу Заходу, підтримуючи двосторонні відносини з Іраном, Північною Кореєю та Китаєм.

Росія продовжує створювати коаліцію на противагу Заходу, підтримуючи двосторонні відносини з Іраном, Північною Кореєю та Китаєм. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: Армія РФ обстріляла Дніпропетровщину: поранено 5 осіб

Повідомляється, що щаступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко зустрівся зі спеціальним представником Китаю у справах Корейського півострова Лю Сяомін у Москві 19 березня, щоб обговорити ситуацію на Корейському півострові.

Під час зустрічі Руденко і Лю звинуватили США та їхніх союзників у загрозі військовій ситуації в північно-східній Азії і застерегли Сполучені Штати від поширення «блокового мислення» в стилі холодної війни. 

Росія, зокрема, активізувала відносини з Північною Кореєю і отримала від неї балістичні ракети і артилерійські боєприпаси в обмін на ймовірне технологічне співробітництво та іншу невизначену підтримку, що викликало занепокоєння в Сеулі щодо ситуації з безпекою на півострові. 

Посол Росії в Китаї Ігор Моргулов додатково зустрівся з головою китайського інформаційного агентства «Сіньхуа» Фу Хуа, щоб обговорити двостороннє співробітництво у сфері ЗМІ. 

Президент Ірану Ебрагім Раїсі провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним 19 березня, щоб обговорити двостороннє співробітництво, і Раїсі підтвердив свою готовність допомогти Росії стабілізувати південнокавказький регіон, можливо, маючи на увазі події, що відбуваються у Вірменії та Азербайджані. 

Читайте також: 700 окупантів, 16 артсистем та 9 танків: Генштаб оновив втрати армії РФ за добу

“Прагнення Росії до зміцнення політичних і дипломатичних двосторонніх відносин з Пекіном, а також використання двосторонніх відносин з Іраном і Північною Кореєю у військових цілях, являє собою тип «блокового мислення», в якому Лю і Руденко звинувачують США та їхніх союзників. Кремль використав війну в Україні для налагодження двосторонніх відносин і створення коаліції держав на противагу Заходу, що вже давно є центральним аспектом російської зовнішньої політики”, — зазначають в ISW.

Нагадаємо, Рада готує заклик до країн світу щодо не визнання Путіна легітимним президентом РФ. Верховна Рада закликає країни світу не визнавати Володимира Путіна легітимним президентом Росії.