Рада готує заклик до країн світу щодо визнання Путіна не легітимним президентом РФ

Верховна Рада закликає країни світу не визнавати Володимира Путіна легітимним президентом Росії.

У Верховній Раді України готують заклик до країн світу з проханням не визнавати Володимира Путіна легітимним президентом Росії. Про це сказав голова Комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко в ефірі Радіо Свобода.

Читайте також: Армія РФ обстріляла Дніпропетровщину: поранено 5 осіб

“Основний пункт, основна ідея цього звернення полягає в тому, щоби закликати країни світу, парламенти, держави не визнавати Путіна легітимним”, – сказав він.

Мережко зауважив, що подібне звернення буде відображати спільну позицію депутатів Верховної Ради України, додавши, що одним з ініціаторів є Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. 

“Ну, і наш комітет. Я брав активну участь в опрацюванні цього важливого документу, у тому числі опозиція (брала участь)”, – додав він.

Зокрема, він нагадав, що раніше була оприлюднена заява президента Парламентської асамблеї Ради Європи Теодороса Руксопулоса, в якій він поставив під сумнів легітимність виборів у Росії.

Читайте також: 700 окупантів, 16 артсистем та 9 танків: Генштаб оновив втрати армії РФ за добу

“Українська делегація була одним з ініціаторів закріплення в одній з резолюцій ПАРЄ заклику до невизнання Путіна легітимним. Тобто це результат діяльності української парламентської дипломатії. І я хотів би нагадати, що було ухвалено указ президента, в якому чітко сказано, що Путін не може розглядатися як представник Росії, з ним не можна вести переговори. Тобто це вже закріплено в правовій площині”, – зазначив Мережко.

Нагадаємо, Володимир Путін перемагає на “виборах” із 87% підтримки: реакція світової спільноти. Володимир Путін перемагає на виборах президента РФ із 87,34% голосів виборців за підсумками опрацювання 98% протоколів. Світова спільнота заявила, що такі вибори не можуть бути чесними.