В ISW проаналізували запуск ротації на фронті в Україні

Українське командування вважає, що ситуація на будь-якій невизначеній ділянці фронту, де відбудуться ротації, достатньо стабілізувалася для того, щоб українські війська могли провести ротацію.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив 14 березня, що українські підрозділи, які тривалий час перебували на передовій, розпочали ротацію. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: Ракетна атака Росії по Одесі: 14 загиблих, 46 поранених

Сирський заявив, що ці ротації, під час яких застарілі підрозділи будуть замінені на фронті більш свіжими, допоможуть стабілізувати оперативну обстановку, але не уточнив, на якій ділянці фронту українські війська проводять ротацію, щоб зберегти оперативну безпеку України. 

“Українські війська, ймовірно, не зможуть провести значні ротації на ділянках, де, за оцінками українського командування, ситуація є складною або існує ризик прориву російських військ. Повідомлення про початок українських ротацій свідчить про те, що українське командування вважає, що ситуація на будь-якій невизначеній ділянці фронту, де відбудуться ротації, достатньо стабілізувалася для того, щоб українські війська могли провести ротацію”, — повідомляють в ISW.

Читайте також: РДК анонсували удар по військовим об’єктах у Бєлгороді найближчої години

Нагадаємо, 14 березня Олександр Сирський повідомив про запуск процесу ротацій та заміни частин і підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання на передньому краї. Це дозволить стабілізувати обстановку і позитивно вплине на морально-психологічний стан наших воїнів. В ході роботи прийняв всі необхідні рішення для підвищення бойових спроможностей наших бригад.

Раніше повідомляли 580 окупантів та 15 артсистем: у Генштабі розповіли про втрати РФ за добу. За минулу добу армія Росії втратила 580 осіб, 15 артсистем, 1 танк та 11 бойових броньованих машин.