Армія РФ намагається прорвати оборону: Сирський відвідав Авдіївський напрямок

Головнокомандувач ЗСУ відвідав Авдіївський напрямок та спільно з командирами розглянув оптимальні варіанти дій ЗСУ, маневр резервами, забезпечення боєприпасами та іншими матеріальними засобами.

Армія Росії зосередила основні зусилля та вже декілька діб поспіль намагається прорвати оборону українських військ у смугах трьох бригад, щоденно кидаючи в бій штурмові підрозділи на техніці та в пішому порядку. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, який працював на Авдіївському напрямку. 

Читайте також: Удар по Вінниччині: є жертва

“Наступальні дії противника підтримуються інтенсивним вогнем артилерії та активним застосуванням FPV дронів і дронів зі скидами. Авіація противника періодично наносить удари КАБами з відстані 40 — 50 км, артилерійські позиції та основні елементи бойового порядку прикриваються засобами РЕБ”, — повідомив він. 

Сирський додав, що у таких умовах найефективнішим способом ведення оборони буде знищення бронетехніки та штурмових груп піхоти противника вогнем артилерії, діями бронегруп, комплексним застосуванням ударних безпілотних систем різних типів, захист від ворожих дронів своїх підрозділів засобами РЕБ у поєднанні зі знищенням пунктів управління ворожими БПЛА ударами ракетних систем і вогнем артилерії.

Під час роботи на Авдіївському напрямку Сирський спільно з командирами розглянув оптимальні варіанти дій ЗСУ, маневр резервами, забезпечення боєприпасами та іншими матеріальними засобами.

Читайте також: Повний розгром ХАМАС. Операція Ізраїлю у Газі

“Були вжиті всі необхідні заходи для зміцнення оборони та організації постійної взаємодії між всіма елементами оперативної побудови на цьому напрямку. Продовжуємо роботу”, — додав генерал. 

Нагадаємо, Болгарія відправила Україні першу партію БТР. Операція з транспортування машин розпочалася 29 січня, а перша колона із 30 вагонів вирушила 7 березня.