У Міноборони анонсували новий алгоритм рекрутингу до ЗСУ

У Міноборони розповіли про новий алгоритм набору до лав Збройних Сил та пояснили кожен з етапів.

У Міністерстві оборони України анонсували новий алгоритм набору до лав Збройних Сил. Він покликаний замінити застарілі підходи на чіткий механізм добровільного набору через призовні дільниці та онлайн. Про це повідомляють у Міністерстві оборони України. 

Читайте також: Санкції проти «росатома» вже невідворотні

Перший етап передбачає вибір кандидатом вакантної посади та військової частини від рекрутерів, рекрутингових центрів при ЦНАПах, онлайн-платформ, веб-сайтів військових частин тощо.

Обравши посаду, кандидат спілкується (самостійно або за допомогою рекрутера) з відповідною військовою частиною. Це включає співбесіду, перевірку фізичної підготовки, психологічне та діагностичне тестування, після цього кандидату надається рекомендаційний лист від військової частини.

Третім етапом є постановка на облік у ТЦК. Далі кандидат з рекомендаційним листом приїжджає до ВЛК для уточнення даних, проходження попереднього медичного огляду, професійного відбору та формування особової справи. Якщо у процесі відбору виявляється, що кандидат не підходить на обрану посаду, йому в першочерговому порядку пропонуються інші посади в обраній військовій частині.

Читайте також: РФ вдарила по радіотехнічним об’єктам Сумщини: є проблеми зі зв’язком

Останнім етапом є призначення на військову службу. У разі, якщо кандидат не має досвіду військової служби, його направляють до відповідного навчального центру, навчального батальйону запасу або на курси підвищення кваліфікації для проходження базової військової підготовки та/або професійної підготовки.

Нагадаємо, Володимир Зеленський привітав українців із Днем добровольця. Президент України привітав українців із Днем добровольця та вшанував пам’ять тих, хто віддав своє життя заради України.