У РФ бояться повторного вторгнення російських добровольців напередодні виборів, — ISW

У Росії бояться, що найближчими днями можуть відбутися додаткові вторгнення на територію РФ напередодні президентських виборів.

Російські легіони ЗСУ легіон “Свобода Росії»  і «Сибірський батальйон» вранці 12 березня здійснили обмежене транскордонне вторгнення в Бєлгородську і Курську області. Росія використовує призовників для захисту свого кордону з Україною від обмежених вторгнень, і це, ймовірно, пов’язано з небажанням Росії передислокувати війська з лінії фронту в інші райони України. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: Зросла кількість постраждалих у Кривому Розі

Російські джерела спочатку заперечували повідомлення про вторгнення, але пізніше заявили, що російські війська відбили атаки російських проукраїнських сил за підтримки танків, бронетехніки та безпілотників поблизу Одноробівки Харківської області та Нехотеївки і Сподарюшино Бєлгородської області. 

Як повідомляється, сили «ЛНР» захопили Тьоткіно, хоча російські джерела стверджують, що російські військовослужбовці строкової служби відбили всі атаки в Тьоткіно.

“Російські мілблогери відзначили, що вторгнення відбулося за кілька днів до президентських виборів в Росії 17 березня, і кілька російських мілблогерів попередили, що найближчими днями можуть відбутися додаткові вторгнення”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, російські добровольці прорвали кордон РФ: відео. Бійці російських добровольчих легіонів оголосили про своє повернення на територію Росії й закликали росіян не брати участі у виборах.