Путін про рейд російських добровольців до РФ: хочуть зірвати президентські вибори

Володимир Путін вважає, що прорив бійців легіону «Свобода Росії», «РДК» та «Сибірського батальйону» в Бєлгородську та Курську області була для зриву виборів.

Президент РФ Володимир Путін прокоментував прорив бійців легіону «Свобода Росії», «РДК» та «Сибірського батальйону» в Бєлгородську та Курську області 12 березня. Він заявив, що прорив російських добровольців був направлений на зрив президентських виборів в Росії. Про це Володимир Путін заявив в інтерв’ю для «России 1» і РИА Новости.

Читайте також: Мобілізація 2024: до лав ЗСУ планують призвати 500 000 осіб

«Пояснення дуже просте. Все це відбувається на тлі невдач на лінії зіткнення, на лінії фронту. Жодної з цілей, які вони ставили перед собою минулого року, вони не досягли», — заявив Путін.

За його словами, у цій ситуації Києву «потрібно хоч щось показати, і головним чином увага мала б бути зосереджена на інформаційному боці справи».

«Але проте головна мета, я в цьому не сумніваюся, полягає в тому, щоб якщо не зірвати президентські вибори в Росії, то хоча б якось перешкодити нормальному процесу волевиявлення громадян. Перше. Друге — це інформаційний ефект, про який я вже сказав. Але третє — якщо хоч щось вийде, отримати якийсь шанс, якийсь аргумент, якийсь козир у можливому майбутньому переговорному процесі: ну ми вам повернемо це, а ви нам поверніть це», — пояснив президент РФ.

Читайте також: У Рязані БПЛА атакував нафтозавод: почалася пожежа, є поранені

Нагадаємо, Володимир Путін заявив, що Росія готова до ядерної війни, якщо США відправить війська в Україну. Президент РФ заявив, що Росія готова до ядерної війни, якщо США відправить свої війська до України.