На Черкащині заарештували літаки кримських підприємців, які допомагають окупантам

Правоохоронці заарештували 4 гелікоптерів та 2 літаків кримських підприємців, причетних до фінансування збройної агресії РФ.

У Черкаській області прокурори забезпечили арешт 4 гелікоптерів та 2 літаків кримських підприємців, причетних до фінансування збройної агресії РФ. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

Читайте також: Поліція показала перші хвилини після удару по Кривому Рогу

У прокуратурі повідомили, що у лютому 9-м українським підприємцям було повідомлено про підозру, зареєстрованим на території АР Крим. Вони займаються рекреаційним та агропромисловим підприємництвом.

У кримінальному провадженні було встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю, засновниками та кінцевими бенефіціарами якого є підозрювані, володіє низкою рухомого майна.

“З метою блокування рухомих активів та запобігання їх перереєстрації на підставних осіб для уникнення подальшої конфіскації майна за клопотанням прокурора накладено арешт на гелікоптери та літаки, що належать товариству. Також арештовано майно та корпоративні права підприємців на понад 35 млн грн”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Понад 900 окупантів, 32 артсистеми та 5 танків: Генштаб оновив втрати РФ за добу

Додається, що слідство встановило, що після анексії півострова ці суб’єкти господарювання переоформили підприємства відповідно до вимог російського законодавства РФ. Наразі вони провадять свою господарську діяльність з РФ і сплачують податки, фінансуючи країну-агресора.

Підозрюваним інкриміновано фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

Нагадаємо, закон про мобілізацію: ухилянтам не блокуватимуть рахунки, але обмежать у керуванні транспортними засобами. Комітет ВР скасував блокування рахунків ухилянтів, але залишив обмеження на керування транспортними засобами.