Україна розпочала переговори про відновлення пасажирських авіаперевезень, — Кубраков

В Україні почали переговори з регуляторними органами США та ЄС про відновлення пасажирських авіаперевезень в країні.

В Україні офіційно розпочалися переговори з регуляторними органами США та ЄС про відновлення пасажирських авіаперевезень в країні. Також ведуться консультації з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю. Про це повідомив віцепрем’єр з відновлення — міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков в інтерв’ю РБК-Україна.

Читайте також: Нічна атака РФ по Одещині: збито 10 БПЛА, уражено об’єкт інфраструктури

Міністр підкреслив, що говорити про якісь дедлайни поки що зарано, однак українська сторона вже ділиться з регуляторами своїм баченням того, як буде працювати ринок в умовах воєнного стану, а також оцінкою ризиків, підходами та алгоритмами.

«Прикладів, де працюють аеропорти, куди в будь-який момент можуть прилітати дрони або ракети, у світі не так багато. Ізраїль – це найуспішніший приклад. Ми багато часу проводили і проводимо консультаціях з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю», – сказав Кубраков.

Він зазначив, що на рівні планів існують різні сценарії стосовно кількості аеропортів, які можуть бути відкриті в Україні.

«Нам важливо почути перший офіційний зворотний зв’язок від регуляторів», — додав міністр.

Читайте також: Понад 900 окупантів, 33 артсистеми та 8 танків: Генштаб оновив втрати армії РФ за минулу добу

За словами Кубракова, наразі є європейські авіакомпанії, які зацікавлені і хочуть першими відкрити український ринок авіаперевезень, але назвати їх відмовився. За його словами, також ведуться переговори з трьома українськими компаніями.

«Вони теж підтверджують, звичайно, що вони хочуть літати тут, це їхні базові аеропорти, їхня базова країна», – сказав міністр.

Щодо створення власного національного авіаперевізника, Кубраков зазначив, що це, безперечно, не є першочерговим завданням під час війни, але до цього питання потрібно буде повернутися пізніше.

Нагадаємо, 26 лютого Андрій Єрмак повідомив, що Україна працює над відновленням одного з аеропортів. Голова Офісу президента повідомив, що наразі Україна працює над відновленням роботи одного з аеропортів, проте це станеться тільки тоді, коли питання безпеки будуть закриті.