У штаті Іллінойс Трампу заборонили брати участь у виборах

Іллінойс став вже третім штатом, де колишнього президента не допустили до виборів. Суддя значною мірою покладався на попередній висновок Верховного суду Колорадо.

Колишнього президента США Дональда Трампа виключили з виборчих бюлетенів республіканських праймеріз в штаті Іллінойс. Таке рішення на підставі так званої «заборони заколотників», передбаченої 14-ю поправкою до Конституції ухвалив Суддя штату, повідомляє CNN.

Зазначається, що у Трампа є короткий період часу для подачі апеляції.

«Несподіване рішення, ухвалене в середу, з’явилося в той час, коли аналогічний антитрампівський позов з Колорадо перебуває на розгляді у Верховному суді США, який, як очікується, відхилить аргументи про те, що Трампу заборонено обіймати посаду президента», — повідомляє видання.

Окружний суддя Кук Трейсі Портер значною мірою покладалася на попередній висновок Верховного суду Колорадо, назвавши аргументацію штату Колорадо «переконливою».

Іллінойс став третім штатом, де Трампа викреслили з виборчих бюлетенів, після Колорадо і Мена. Але ці рішення були призупинені в очікуванні апеляції у справі Колорадо до Верховного суду США.

Нагадаємо у середу також стало відомо, що Верховний суд США розгляне справу «імунітету» Трампа.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp