Звинуватили у спаленні Корану: у Чечні засудили севастопольця, якого побив син Кадирова

У Грозному засудили 20-річного уродженця Севастополя Микиту Журавля, який на камеру спалив Коран.

Районний суд Грозного засудив до трьох років і шести місяців колонії 20-річного волгоградця, уродженця Севастополя Микиту Журавля, який на камеру спалив Коран. Про це повідомляє Медіазона.

Читайте також: ЗСУ знищили ще один російський Су-34

За версією ФСБ волгоградець зняв відео зі спаленням Корану за гроші за завданням анонімного користувача телеграму. 

«Хотів допомогти своїй країні — Україні, а також отримати матеріальні кошти», — говорив Журавель.

Журавля визнали винним за статтями про образу почуттів віруючих і хуліганство з мотиву релігійної ненависті (частина 2 статті 148 КК і частина 2 статті 213 КК). На засіданнях він визнавав провину за першим обвинуваченням і заперечував друге.

Повідомляється, що студента затримали в травні 2023 року. Розслідування справи одразу ж передали до Чечні, хоча формально Журавля нічого з республікою не пов’язує. Тоді ж його етапували до СІЗО Грозного. 

Читайте також: Вночі один з дронів РФ залетів на територію Молдови: Міноборони країни заперечує

У серпні волгоградця під арештом відвідав Рамзан Кадиров із сином Адамом, якому на той момент було 15 років. Кадиров-молодший побив Журавля, а глава Чечні через місяць виклав відео з побиттям у себе в телеграм-каналі з підписом: «Побив і правильно зробив».

Нагадаємо, у Росії поліція «взялася» за сина Кадирова, який побив людину — чим закінчилася перевірка. Перевірку правомірності дій Адама Кадирова провели правоохоронці Грозного.