Прем’єрка Італії вказала на зв’язок між нападами на Україну та Ізраїль

Росія здійснила серйозне порушення міжнародної системи здійснивши напад на суверенну державу.

На Близькому Сході не відбулось би погіршення ситуації, якби Росія не здійснила повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Про це у суботу, 24 лютого, сказала прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні в інтерв’ю Il Giornale.

«Якби Росія не атакувала Україну, то ймовірно, ХАМАС не напав би на Ізраїль у жовтні 2023 року, що, у свою чергу, призвело до конфлікту в секторі Газа», — сказала вона. 

Прем’єр-міністр наголосила, що серйозне порушення міжнародної системи, здійснене постійним членом Ради Безпеки ООН, спричинило ланцюгову реакцію в різних регіонах світу — від Близького Сходу до Балкан і далі до Африки. 

Мелоні наголосила на важливості відновлення міжнародного правопорядку, зазначивши, що без цього «спалахи конфліктів будуть продовжуватися».

Як відомо 24 лютого, друга річниця від початку вторгнення військ РФ в Україну. Російський президент Володимир Путін планував за короткий строк завоювати всю нашу державу. Але героїчний опір українського народу зірвав ці плани.

За допомогою країн Заходу українцям вдалося звільнити значну частину окупованої у перші місяці території. Зараз на фронті тривають важкі позиційні бої.

За два роки ЗСУ знищили понад 400 тисяч російських агресорів. Лише за добу 23 лютого було відмінусовано майже 800 росіян. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp