Туск відхилив пропозицію Зеленського зустрітися на кордоні

Зустріч представників польського та українського урядів відбудеться не на кордоні, а у Варшаві 28 березня.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що зустрічі лідерів Польщі та України найближчим часом не буде, як про це просив президент Володимир Зеленський задля вирішення зернової блокади, що склалася через протести польських фермерів. Про це Дональд Туск сказав на пресконференції, повідомляє Polskieradio24.

Читайте також: Зеленський вніс до Ради законопроєкт про демобілізацію строковиків

Сама зустріч представників польського та українського урядів відбудеться у Варшаві 28 березня. 

Водночас прем’єр-міністр зазначив, що Польща повністю забезпечує проходження зброї та гуманітарної допомоги в Україну. Він додав, що.

Під час пресконференції глава уряду підкреслив, що польська держава зобов’язується захищати інтереси польських фермерів та сільськогосподарських виробників. Водночас він нагадав, що Польща була на боці України з перших днів війни, і навіть раніше, і підтримувала Україну всіма доступними засобами.

Він закликав розділити два питання у внутрішній та міжнародній дискусії — беззастережну підтримку України та захист польських фермерів і польського ринку від негативних наслідків лібералізації торгівлі з Україною.

“Ми будемо шукати захисні рішення для польських фермерів, як національними методами, шляхом застосування внутрішніх заходів, так і шляхом подальших переговорів з Україною та з європейськими інституціями, щоб негативні наслідки лібералізації торгівлі з Україною були менш серйозними, щоб вони були максимально компенсовані. Тут польські фермери можуть розраховувати на мене”, — запевнив прем’єр-міністр.

Уряд, за його словами, прагне встановити лінію компромісу і домовленості з протестуючими фермерами, яка б задовольнила їх і дозволила б припинити протести.

Читайте також: ЗСУ підтвердили удар по полігону росіян під Кринками: відео удару 18+

Прем’єр-міністр Дональд Туск підкреслив, що «ми не можемо дозволити тим, хто відкрито і активно служить путінській пропаганді, скористатися протестом фермерів на кордоні з Україною, будь-яка така підтримка путінського наративу є зрадою, ми цього не потерпимо».

“Ми не припиняємо наших зусиль, щоб забезпечити інтереси польських фермерів, ми постійно говоримо і з українською стороною, і в Єврокомісії”, — запевнив Дональд Туск. 

Нагадаємо, блокада кордону з Польщею: Володимир Зеленський пообіцяв швидкі кроки від уряду. Президент України провів щоденний селектор, де окрім щоденних тем присутні обговорили блокування на польському кордоні.