ЗСУ вдарили по полігону з військовими РФ: ліквідовано щонайменше 60 осіб, — ЗМІ

Українські військові могли вдарити по полігону біля села Трудівське у Волноваському районі Донецької області, де вишикували російських солдат.

ЗСУ могли завдати удар по російським мотострільцям із Забайкалля, поки вони чекали на командувача та шикувалися. Жертвами удару могли стати десятки військових. Про це повідомляє російська служба BBC.

Читайте також: Буданов оцінив, чи має РФ сили для захоплення Донеччини та Луганщини цього року

“У середині дня 20 лютого українські військові, імовірно, завдали удару двома ракетами з РСЗВ HIMARS по полігону біля села Трудівське у Волноваському районі Донецької області, повідомили Російській службі Бі-бі-сі кілька джерел, знайомих із ситуацією. У цей момент на полігоні на шикуванні перебували військовослужбовці 36-ї гвардійської мотострілецької бригади (військова частина 06705), постійним місцем дислокації якої є місто Борзя Забайкальського краю”, — йдеться у повiдомленні. 

Служба повідомляє, що у момент удару військовослужбовці 4, 5 і 6-ї роти цієї бригади були вишикувані на полігоні й очікували на прибуття командувача 29-ї армії Східного військового округу, генерал-майора Олега Моїсеєва.

Окупанти, які вижили, на відеозаписі, який він зробив і який є в розпорядженні BBC прокоментували, що “вишикували в чистому полі командири”.

Читайте також: Перша група українських пілотів завершить навчання на F-16 до літа, — CNN

Служба повідомляє, що має у розпорядженні понад 10 фотографій і відеозаписів із полігону, зроблених одразу після удару, — на них зафіксовано десятки загиблих, але з етичних міркувань ми не публікуємо цих знімків. 

Загалом, за різними оцінками, зокрема самих військовослужбовців 36-ї бригади, унаслідок удару могли загинути щонайменше 60 осіб.

Нагадаємо, удар по Краматорську: поранено 7 осіб, пошкоджено 10 багатоквартирних будинків. Внаслідок атаки по Краматорську наразі відомо про 7 поранених та одну людину, яка, ймовірно, знаходиться під завалами.