Буданов оцінив, чи має РФ сили для захоплення Донеччини та Луганщини цього року

Глава ГУР прокоментував можливість захоплення армією РФ Донецької та Луганської областей до кінця цього року.

Росія не має можливості досягти своєї головної стратегічної мети — захоплення Донецької та Луганської областей до кінця цього року. Так вважає начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Крило Буданов, це повідомляє The Wall Street Journal.

Читайте також: ЗСУ збили черговий російський винищувач Су-34

Керівник ГУР визнає, що українські війська, які поступаються окупантам у чисельності та озброєнні, перебувають у скрутному становищі.

При цьому він запевняє, що «Росія теж має проблеми» — професійна армія була значною мірою знищена в перший рік вторгнення, і зараз Росія кидає в суїцидальні штурми ненавчених призовників. Крім того, російські збройні сили використовують більше артилерійських снарядів, ніж Росія може виробити.

Він також оцінив кількість російських солдатів, які зараз воюють проти України. За його словами, збройні сили агресора налічують 510 000 солдатів в Україні та навколо неї і здатні вербувати близько 30 000 щомісяця.

Нагадаємо, у Пентагоні назвали “стратегічним” вихід ЗСУ з Авдіївки. У Пентагоні прокоментували відведення ЗСУ з Авдіївки, що на Донеччині та назвали цей відхід “стратегічним”.