Якими будуть подальші дії РФ після захоплення Авдіївки: аналітика ISW

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що російські війська будуть змушені зробити оперативну паузу перед відновленням значних наступальних операцій на Авдіївському напрямку.

Темп російських наступальних операцій під Авдіївкою різко сповільнився після захоплення міста Авдіївки, що на Донеччині. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: Росія вночі атакувала Україну ракетами та “Шахедами”: які цілі знищила ППО

Речник Таврійського угруповання українських військ Дмитро Лиховій 19 лютого повідомив, що кількість російських обстрілів на Авдіївському напрямку за минулу добу значно зменшилася, і що російські війська наразі перегруповуються та проводять зачистку Авдіївки.

Лиховій зазначив, що російські обстріли та авіаційна активність у цьому районі також значно зменшилися. 

Українські офіційні особи повідомили, що українські війська відійшли на нову лінію оборони, яку українські війська заздалегідь підготували і укріпили на «декількох рівнях». 

“Російські війська, ймовірно, будуть змушені зробити оперативну паузу перед відновленням значних наступальних операцій на Авдіївському напрямку або перекинути додаткові підкріплення з інших ділянок фронту в цей район, щоб не допустити кульмінації операцій біля Авдіївки”, — йдеться у повідомленні. 

Додається, що російські війська мають резерви для такого підкріплення на інших ділянках фронту, але наразі ISW не помітила жодних ознак того, що російське командування перекидає ці резерви до Авдіївки. 

Читайте також: Юлія Навальна заявила, що продовжить справу чоловіка

Лиховій та речник групи українських військ «Хортиця» капітан Ілля Євлаш, навпаки, заявив, що російське командування, ймовірно, найближчим часом перекине російські сили, сконцентровані навколо Авдіївки, на інші, невизначені ділянки фронту.

Євлаш заявив, що російським військам, ймовірно, знадобиться щонайменше тиждень, щоб перекинути підрозділи з Авдіївки для участі в боях на невизначених ділянках фронту. 

ISW поки що не помітила жодних ознак того, як російські війська вирішать розподілити свою особову силу, яка зараз перебуває в районі Авдіївки.

Нагадаємо, розстріл росіянами полонених в Авдіївці: названо імена п’ятьох загиблих. Родичі опізнали Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника — загиблими. Ворог також розстріляв Олександра Зінчука та Миколу Савосіка.