Учасників Євромайдані вбивали українські правоохоронці під впливом РФ: ОПГ

В Офісі генерального прокурора заявили, що вбивства учасників Революції Гідності у 2013-2014 роках здійснювалися українськими правоохоронцями.

Усі злочини та вбивства учасників Революції Гідності у 2013-2014 роках здійснювалися українськими правоохоронцями за наказом української влади та під впливом Російської Федерації. Про це заявив керівник департаменту у справах Майдану Офісу генерального прокурора Олексій Донський на брифінгу в Києві 19 лютого, цитує Інтерфакс-Украна.

Читайте також: Знищення російських Су-34 та Су-35С: Командувач Повітряних сил показав, де збили літаки

«Якщо хтось хотів би почути, що на Майдані були російські снайпери, російські правоохоронці, то такого немає. Це красива версія, яка не ґрунтується на реальних фактах. Убивали, скоювали насильницькі злочини саме українські правоохоронці, які отримували вказівки від української влади», — повідомив начальник департаменту у справах Майдану Офісу генпрокурора Олексій Донський.

Він заявив, що злочини коїлися руками українських правоохоронців, проте «РФ мала величезний вплив на ухвалення цих рішень, на весь перебіг подій, які відбувалися під час Революції Гідності».

Донський додав, що конкретні фактори цього впливу є на рівні доказів, які будуть представлені в суді.

Ведучи мову про вплив на організаторів злочинів нижчого і середнього рівня, Донський повідомив, що підозри були оголошені 20 співробітникам ФСБ і СБУ, «які спільно взаємодіяли в інформаційній діяльності».

Читайте також: В окупованій Макіївці пролунали вибухи: у мережі пишуть про влучання по нафтобазі

«Це була не суто пропагандистська діяльність, а фактично спосіб легітимізації тих протиправних дій, які організовувала українська влада та чинили українські правоохоронці. 20 співробітників ФСБ, серед яких п’ятеро генералів, кілька разів приїжджали в Україну і спільно зі співробітниками СБУ робили відповідні інформаційні матеріали, які ставали підставою для вчинення тих чи інших злочинних дій», — додав Донський.

Нагадаємо, «розстріл Небесної сотні»: завершено розслідування найбільшої справи Майдану. Щоб уникнути відповідальності, колишні чиновники втекли з України, тому досудове розслідування здійснювалося за спеціальною процедурою.