Під вогнем артилерії та авіації: боєць ССО розповів про бої у Запорізькій області

Оператор 8-го полку Сил Спеціальних операцій розповів про бої у Роботиному Запорізької області.

Його історію опублікували на сторінці Командування Сил Спеціальних операцій у Facebook.

«Операцій було багато, та найбільше закарбувалися в памʼяті Бахмут і Запоріжжя. Наприклад, в Роботиному спочатку нам ставили завдання звільнити декілька будинків. Однак потім ситуація розвинулася так, що ми звільнили ціле селище і зачищали прилеглі посадки», — розповідає боєць.

За його словами, усі операції виконували в нічний час, адже українські захисники мали перевагу у приладах нічного бачення. Іноді працювали разом з інженерами, тому що всі території були заміновані.

«Хлопці пробивали нам шлях, а далі йшли ми, — каже спецпризначенець. — Для розуміння, наскільки складно здобуваються перемоги на фронті, розповім про одну добу нашої роботи. Одного разу в Роботиному ми зустріли окупантів. Вони почали кричати «Кто? Кто?». Ми відкрили вогонь, закидали їх гранатами, і противник відійшов далі. Впродовж дня ми просунулись до крайньої нашої позиції, яку був сенс обороняти.

На позиції на ніч нас залишилося троє: я, снайпер з «теплом» і ще один наш боєць. Ми сиділи на «ушному», а снайпер спостерігав, бо міг «цинкувати» всю посадку. Почули звук — до нас по окопах йшов противник. Я запитав: «Хто?», він відповів: «Сова». І ми його знищили.

Другого ворога ми зі снайпером побачили у нічник і одразу «зняли». Третього я ліквідував, коли йшов під прикриттям до своїх і побачив рух в «лисячій норі». Забрали у нього зброю, відійшли на нашу позицію і зайняли сектори. Тоді по нас почався артобстріл», — розповідає захисник.

Далі були штурми та зачистки, бійці постійно пересувалися по замінованій території під вогнем артилерії і авіації.

«І сьогодні продовжуємо захищати Україну», — констатує військовий.

Нагадаємо, Сили оборони розгромили російський наступ на Запорізькому напрямку: знищені техніка та особовий склад ворога.

Ворог 13 разів намагався атакувати українські позиції біля двох населених пунктів Запорізької області


Читайте також:

Окупанти за добу обстріляли 18 населених пунктів Запорізької області: завдали 660 ударів, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!