У Росії заявили про смерть Навального у в’язниці

У Росії заявили про смерть опозиціонера Олексія Навального у в’язниці.

У п’ятницю, 16 лютого в Росії заявили про раптову смерть опозиціонера Олексія Навального у в’язниці. Про це повідомляє Федеральна служба виконання покарань (ФСВП).

Читайте також: Зеленський прибув до Німеччини

Повідомляється, що Навальному раптово стало погано після прогулянки й медики не змогли його реанімувати.

«Засуджений Навальний О. А. після прогулянки відчув себе погано, практично одразу знепритомнів. Негайно прибули медичні працівники установи, була викликана бригада швидкої медичної допомоги. Проведено всі необхідні реанімаційні заходи, які позитивних результатів не дали. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого», — йдеться у заяві.

Проект «ВЧК-ОГПУ» з посиланням на джерела повідомляє, що у Навального нібито відірвався тромб.

Прессекретарка Навального Кіра Ярмиш у Twitter (X) написала, що адвокат Олексія вилітає в Харп.

«ФСВП по Ямало-Ненецькому округу поширює новину про смерть Олексія Навального в ВК-3. Жодних підтверджень цього у нас поки що немає. Адвокат Олексія зараз вилітає в Харп. Щойно в нас буде якась інформація, ми її повідомимо», — написала Ярмиш.

У Кремлі також прокоментували смерть Навального. Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков під час прес-конференції заявив, що ведеться розслідування за всіма правилами. Він зазначив, що лікарі з’ясують, що стало причиною його смерті. За його словами, Путіну вже доповіли про те, що трапилося.

Читайте також: Лукашенко заявив про затримання диверсантів на кордоні з Україною

Для довідки. Олексі́й  Навальний — російський опозиційний політик, громадський діяч і юрист українського походження. Став відомим як організатор демонстрацій проти корупції в Росії, а також проти президента Володимира Путіна і його уряду. 20 серпня 2020 року був отруєний у літаку, коли повертався з Томська до Москви, впав у кому. 24 серпня був перевезений у берлінську клініку «Шаріте» на лікування. 23 вересня його виписали із лікарні, а 17 січня 2021 повернувся до Росії. Його було затримано в аеропорті, що спричинило масові протести по всій країні. 4 серпня 2023 року політика засудили до 19 років колонії особливого режиму.

Нагадаємо, Олексій Навальний заявив, що його сто днів змушують слухати послання Путіна. Адміністрація колонії заявила ув’язненому політику, що щорічне послання Федеральним зборам 2023 він слухатиме весь 2023 рік.