Зеленський прибув до Німеччини

Президент України прибув з візитом до Німеччини. Ввечері він відправиться до Франції.

У п’ятницю, 16 лютого президент України Володимир Зеленський прибув до Німеччини. У Берліні він зустрінеться для переговорів з канцлером Олафом Шольцом. Сторони хочуть підписати двосторонню угоду про безпеку між Німеччиною та Україною. Про це повідомив Володимир Зеленський у Telegram та Spiegel Abroad.

Читайте також: Армія РФ проводить тактичне оточення Авдіївки, щоб змусити ЗСУ покинути місто, — ISW

“Попереду два важливі дні. Заплановані зустрічі з партнерами в Німеччині та Франції, нові домовленості та участь у Мюнхенській безпековій конференції. Нова архітектура безпеки для України, нові можливості. Робимо все, щоб якнайшвидше закінчити війну на справедливих українських умовах та забезпечити надійний мир”, — написав президент. 

Повідомляється, що Зеленський також зустрінеться з федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. 

Увечері у президента запланована подальша подорож до Франції — там Зеленський хоче підписати другу угоду про безпеку з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Володимир Зеленський прибув до Німеччини / t.me/V_Zelenskiy_official

Володимир Зеленський прибув до Німеччини / t.me/V_Zelenskiy_official

Читайте також: Втрати армії РФ у війні проти України перевищили 400 тисяч осіб: Генштаб

Раніше в ОП повідомляли, що Володимир Зеленський зустрінеться з Шольцом та Макроном і виступить на Мюнхенській конференції. Президент України планує поїздку до Німеччини та Францію, а також виступить на Мюнхенській безпековій конференції.