“Шкодуємо, що не почали раніше”: Путін про війну в Україні

Володимир Путін заявив, що шкодує про те, що не розпочав повномасштабне вторгнення в Україну раніше.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що шкодує про те, що не розпочав повномасштабне вторгнення в Україну раніше. Про це він заявив в інтерв’ю ведучому телеканалу «Россия 1» Павлу Зарубіну, повідомляє Радіо Свобода

Читайте також: Російська атака на Київ: сили ППО збили всі ракети, руйнувань та жертв немає

«Єдине, про що ми можемо шкодувати, — це про те, що не почали активних дій раніше», — заявив Путін, коментуючи перебіг війни в Україні.

Повідомляється, що інтерв’ю було опубліковано в середу пізно ввечері й стосувалося, в основному, бесіди Путіна з американським журналістом Такером Карлсоном, що відбулася 6 лютого. 

Коментуючи підсумки бесіди і реакцію на неї глядачів, президент Росії назвав Карлсона «небезпечною людиною», яка спеціально обрала таку тактику, щоб не почути під час розмови «гострі відповіді». 

Путін заявив, що він нібито готувався до інших запитань і збирався відповідати «гостро», що додало б інтерв’ю потрібної «специфіки». Він заявив, що в результаті інтерв’ю він «повного задоволення не отримав».

Відповідаючи на репліку Зарубіна про нібито можливий арешт Карлсона в США, Путін заявив, що «це було б непогано», адже тоді «ліберально-демократична диктатура, яка яскраво представлена в сьогоднішньому правлячому класі Америки, показала б своє справжнє обличчя».

Відповідаючи на запитання, який із глав США для нього вигідніший, нинішній президент Байден чи його попередник Дональд Трамп, Путін відповів що Байден, адже “він людина більш прогнозована”.

Читайте також: США запускають супутники стеження за гіперзвуковою зброєю

Путін також розповів, про що він говорив з Такером Карлсоном не для запису, коли команда американського журналіста вже вимкнула камери. За словами президента, вони обговорювали «демонізацію» Росії у зв’язку з масовими єврейськими погромами в Російській імперії на початку 20-го століття. 

Путін зазначив, що ці погроми відбувалися переважно на території сучасної України, режим якої російська влада називає, зокрема, «неонацистським» (єврейські погроми відбувалися по всій Російській імперії, зокрема, в Нижньому Новгороді, Ростові-на-Дону, Красноярську. — Прим. РС).

Нагадаємо, інтерв’ю Путіна провалилося у російському ефірі. У загальноросійському рейтингу найпопулярніших телепрограм за тиждень інтерв’ю Путіна Карлсону виявилося лише на 19-му місці, попри масштабну інформаційну кампанію.