Сенат США остаточно схвалив допомогу Україні

Тепер законопроєкт має пройти Палату представників, спікер якої – Майк Джонсон – вже розкритикував документ.

Сенат США підтримав законопроект, який передбачає фінансування допомоги Україні більш ніж на 60 млрд доларів.

Читайте також: Нардеп розповів, коли вступить у дію новий законопроєкт про мобілізацію

За цей документ було подано 70 голосів, що більш ніж достатньо для схвалення. Проти виступили 29 сенаторів. Законопроект передбачає 95,3 млрд доларів допомоги для України, Ізраїлю та Тайваню. Для нашої країни планується виділити трохи більше ніж 60 млрд доларів.

Але рішення Сенату замало виділення грошей трьом країнам. Тепер законопроект має пройти Палату представників, речник якої — Майк Джонсон — вже розкритикував документ.

«Республіканці Палати представників із самого початку дискусії ясно дали зрозуміти, що будь-який так званий додатковий закон про національну безпеку має визнавати, що національна безпека починається на нашому власному кордоні», — написав він.

Джонсон вважає, що Сенат вчинив правильно минулого тижня, відхиливши закон про Україну, Тайвань та Ізраїль та імміграцію через недостатність положень про кордон. Джонсон вважає, що Сенату потрібно було внести поправки до поточного законопроекту, включивши до нього реальні положення щодо безпеки кордонів.

«Водночас у законопроекті Сенату про іноземну допомогу нічого не йдеться про найнагальнішу проблему, яка постає перед нашою країною», — зазначив спікер.

Джонсон заявив, що тепер над питанням про кордон працюватиме Палата представників.

Раніше в Україні відкрили перший центр рекрутингу до ЗСУ. Центр не має відношення до територіальних центрів комплектування і повісток там не вручатимуть, стверджують у Міноборони.