ЗМІ назвали скільки армія РФ отримує «шахедів»

Маркуванням «К» росіяни позначають дрони вже російського виробництва, а маркування «И» відповідає іранському виробництву.

Під час атаки вночі 11 лютого Росія використала Shahed з маркуванням «К», номери яких перевалили за 1600, а також «И» з номерами понад 2600, пише Defense Express з посиланням на джерела.

«У РФ йде досить активне і масштабне накопичення літако-снарядів типу Shahed-136, які ворог виробляє самостійно з комплектів і закуповує в Ірану», — йдеться у публікації.

Аналітики нагадали, що маркуванням «К» росіяни позначають дрони вже російського виробництва, що мають свої особливості конструкції. А маркування «И» відповідає дрону іранського виробництва.

Зазначається, що з початку липня 2023 року РФ виготовила понад 1600 таких БПЛА і ще 2600 одиниць отримала з Ірану.

«Тобто загалом з умовного липня 2023 року ворог запустив понад 3200 Shahed», — пише Defense Express.

У ніч проти 11 лютого російські загарбники запустили для повітряної атаки по Україні 45 дронів-камікадзе типу «шахед». Силами та засобами протиповітряної оборони було збито 40 з них. Безпілотники противника знищили у межах Київської, Вінницької, Житомирської, Кіровоградської, Миколаївської, Черкаської, Одеської, Дніпропетровської та Херсонської областей. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp