Українські дрони атакували два НПЗ у Росії — ЗМІ

На Ільському НПЗ виникла велика пожежа, яка пошкодила установку первинної переробки вартістю $50 млн і потужністю 3,6 млн тонн на рік, стверджують джерела.

У Краснодарському краї РФ зазнали удару безпілотників два нафтопереробні заводи — Ільський і Афіпський НПЗ. За атакою стоїть СБУ. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на поінформоване джерело.

Читайте також: У британській розвідці назвали головний напрям російського наступу

«Атаки СБУ по російських нафтопереробних заводах продовжуються. Цього разу безпілотники служби вдарили одразу по двох НПЗ у Краснодарському краї — не тільки по Ільському, а й Афіпському», — розповів співрозмовник.

Повідомляється, що на Ільському НПЗ спалахнула велика пожежа, яка пошкодила встановлення первинної переробки потужністю 3,6 млн тонн на рік. Без неї ворог не зможе виробляти дизпаливо для військових потреб. Ціна такої установки складає $50 млн.

«Афіпським заводом безпілотники також точно відпрацювали, але наслідки уточнюються», — поінформувало джерело.

Він також повідомив, що обидва об’єкти розташовані на відстані близько 20 км один від одного. Росіяни навіть змушені були піднімати в небо літаки, але це не допомогло захистити важливі НПЗ.

Подібні заводи є законними цілями. Вони не лише працюють на оборонку та забезпечують паливом російські війська, а й важливі для економіки РФ.

Раніше Верховна Рада підтримала продовження воєнного стану та мобілізації.