Зеленський надав Залужному та Буданову звання Героя України

Президент України надав колишньому Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та голові ГУР Кирилу Буданову звання Героя України.

Президент України Володимир Зеленський надав колишньому Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та голові ГУР Кирилу Буданову звання Героя України. Про це йдеться у відповідних указах №61/2024 та №57/2024, опублікованих на сайті президента.

Читайте також: Українських полонених на борту Іл-76 не було, — Данілов

“За визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: Присвоїти звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” Залежному Валерію Федоровичу — генералу”, — йдеться в указі президента. 

Президент також присвоїв звання Героя України й Кирилу Буданову. Про це йдеться у відповідному указі. 

Читайте також: В Україні критична нестача ракет, — Маркарова

“За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: Присвоїти звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” Буданову Кирилу Олексійовичу — генерал-лейтенанту”, — йдеться в указі.

Нагадаємо, Володимир Зеленський озвучив очікування від Сирського. Президент зазначив, що нове керівництво має виправити надмірну та невиправдану чисельність у штабах, а також продумати та побудувати в армії дієву систему ротацій.