Вступ України в ЄС: Єврокомісія назвала терміни надання умов для переговорів

Європейська комісія планує протягом найближчих тижнів підготувати рамкові умови для переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу.

Європейська комісія планує протягом найближчих тижнів підготувати рамкові умови для переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу. Про це заявила спікер Єврокомісії Ана Пісонеро на брифінгу

Читайте також: «ІПСО так собі»: У ГУР відреагували на інтерв’ю Путіна

«Не можу сказати більш конкретно про часові рамки (щодо підготовки умов — ред.), проте робота над підготовкою переговорних умов просувається. Ми сподіваємося, що є підстави вважати, що ми будемо готові представити її країнам-членам протягом найближчих тижнів», — сказав Пісонеро.

Вона також прокоментувала заяви деяких політиків про те, що Україна нібито має особливі умови та преференції на шляху до членства в ЄС.

«Вочевидь, у процесі членства в ЄС не існує коротких шляхів. Процес базується на досягненнях. У нашому звіті ми маємо дуже чіткі дані про те, що Україна зробила, щоб досягти нинішнього стану», — сказала Пісонеро.

Читайте також: Кабмін розширив повноваження ТЦК на час мобілізації: як працюватимуть

Вона зазначила, що для Європейського Союзу прогрес України є «вражаючим», оскільки країна досягає таких результатів в умовах війни.

Пісонеро відзначила, що українці зберегли працездатність парламенту і продовжують впроваджувати реформи.

Нагадаємо, Україна планує конференцію щодо вступу в ЄС. Володимир Зеленський зауважив, що попереду кропітка робота з оцінки відповідності українського законодавства нормам ЄС, формування української делегації та переговорної позиції.