Шольц розповів, як закінчити війну в Україні

Чим швидше Володимир Путін зрозуміє, що Захід «в цій справі надовго», тим швидше закінчиться війна в Україні, вважає канцлер Німеччини.

Західні союзники мають зробити чотири кроки для того, щоб війна в Україні якнайшвидше закінчилася. Про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц в авторській колонці The Wall Street Journal.

Читайте також: Росія почала нову гібридну війну проти Грузії

За його словами, першим кроком, який має стати головним, є надання подальшої фінансової та військової підтримки Україні. У цьому контексті він пригадав недавнє рішення Ради ЄС виділити нашій державі 50 млрд євро протягом чотирьох років. Канцлер закликав своїх колег у Європі ухвалити необхідні бюджетні рішення.

«Як і США та інші країни, Німеччина готова надати Києву довгострокові зобов’язання і домовленості у сфері безпеки, щоб Україна могла стримувати і захищати себе від майбутніх російських атак. Будучи високорозвиненою промисловою країною і майбутнім членом ЄС, Україна зможе утримувати добре оснащену сучасну армію, якщо їй вдасться відбити агресію Росії. Така перспектива підвищує безпеку всіх нас», – написав канцлер у колрнці під назвою «Перемога Росії в Україні поставила б під загрозу всіх нас».

Також, як він вважає, Захід має продовжувати рухатися у стратегічному ключі з обох боків Атлантики.

«Путін намагається підірвати нашу єдність і налаштувати наших громадян проти підтримки України», – підкреслив він.

На думку Шольца, інші країни по всьому світу уважно стежать за тим, чи можна використовувати ці розбіжності у своїх інтересах і чи розгорнуться кампанії з дезінформації.

«Ми повинні довести, що вони помиляються, переконавши громадян по обидва боки Атлантики в тому, що перемога Росії зробить світ набагато небезпечнішим. Вона також призведе до напруження наших бюджетів і поставить під загрозу свободу і процвітання кожного з нас», – вважає канцлер.

Він запевнив, що Захід протистоятиме будь-яким спробам втягнути НАТО у війну з Росією.

«По-третє, ми не бачимо себе в стані війни з Росією і не прагнемо до конфронтації з нею. Ми будемо протистояти будь-яким спробам втягнути Організацію Північноатлантичного договору в агресивну війну Росії проти України», – заявив Шольц.

Четвертим кроком є колективне стримування та оборона НАТО.

«Чим швидше Путін зрозуміє, що ми в цій справі надовго, тим швидше закінчиться війна в Україні. Єдиний спосіб, яким ми можемо сприяти встановленню міцного миру, – це наша підтримка, єдність і рішучість. Ми повинні підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», – резюмував канцлер ФРН.

Раніше Верховна Рада підтримала продовження воєнного стану та мобілізації.