Посол підтвердила розгляд Сенатом «чистого» законопроекту щодо допомоги Україні

Законопроект про міжнародну допомогу США включає окрім України також Ізраїль та держави Індо-Тихоокеанського регіону.

Сенат США 8 лютого повторно розгляне «чистий» законопроект щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню без міграційної реформи. Про це повідомляє Посол України в США Оксана Маркарова.

Читайте також: Росія почала нову гібридну війну проти Грузії

Вона повідомила, що великий пакет (Україна/Ізраїль/Тайвань/міграційна реформа) не підтримали через відсутність голосів за угоду щодо міграційної реформи, над якою переговорники працювали останні місяці.

«Саме тому ще до голосування за Великий пакет комітет з асигнування опублікував текст документа «на заміну», який передбачає виключно міжнародну допомогу Україні (60,06 мільярда доларів США) Ізраїлю та Тайваню», — розповіла вона.

Також Сенат підтримав процедурне рішення щодо перегляду рішення щодо голосування, зазначила дипломат. Воно необхідне для винесення на голосування питання про припинення дебатів та розгляд по суті «чистого» законопроекту про міжнародну допомогу США без міграційної реформи. Для цього потрібно 60 голосів.

«Вечірнє засідання закрите, лідер більшості Шуммер повідомив, що має намір винести на голосування питання про припинення дебатів щодо законопроекту про міжнародну допомогу США, що включає Україну, Ізраїль та держави Індо-тихоокеанського регіону, о 12 годині дня за Вашингтоном 8 лютого», — зазначила посол.

Раніше Верховна Рада підтримала продовження воєнного стану та мобілізації.