Ракети під час атаки маневрували до польського кордону

Ворожі ракети долетіли фактично до Самбірського району Львівської області, недалеко від кордону з Польщею.

Російські ракети під час атаки в середу, 7 лютого, маневрували у західних областях України та у напрямку польського кордону. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Радіо Свобода.

Читайте також: Росія почала нову гібридну війну проти Грузії

Він розповів, що пуски ракет були здійснені з Каспію, у тому числі з бомбардувальників Ту-95 і літаків Ту-22М3 з різних напрямків та інших ракет, що летіли балістичною територією.

За його словами, російські ракети маневрували у західних областях і до польського кордону та у зворотному напрямку, зазначив спікер ПС ЗСУ.

«Ракета програмується напередодні удару. Вона долітає до певного місця, куди їй призначено, робить поворот, який теж закладений у програмуванні, ліворуч-праворуч, змінює курс. Таким чином, може десятки разів змінювати курс. Долетіли фактично до Самбірського району (Львівської області, — ред.), це не так далеко до кордону з Польщею, далі повернула у львівському напрямку, потім знову повернулася до Тернопільської області. Такі маневри проводилися в Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській областях», — резюмував Ігнат.

Раніше Верховна Рада підтримала продовження воєнного стану та мобілізації.