Путін не зупиниться у прагненні до влади: у Пентагоні заявили, що США продовжить постачати зброю Україні

У Пентагоні заявили, що США продовжують постачання Україні військового обладнання, яке закуповується на ринку в рамках програми USAI.

США продовжують постачання Україні військового обладнання, яке закуповується на ринку в рамках програми USAI. Про це повідомила заступник офіційного представника Пентагону Сабріна Сінгх. 

Читайте також: Атака РФ по Україні: Зеленський повідомив про загиблих у Києві та Миколаєві

«Є кілька контрактів в USAI, які продовжують виконуватися як довгострокові контракти. У мене немає повного списку переді мною, але деякі контракти розраховані на роки. Тож так, деякі поставки в Україну триватимуть», — сказала вона.

Законопроект передбачає інвестиції в оборонно-промислову базу США, виробництво зброї та обладнання, які можуть бути відправлені в Україну, а також постійну і важливу демонстрацію підтримки Україні.

«Якщо США припинять підтримку України, ми повинні чітко усвідомлювати наслідки. Путін не зупиниться у своєму прагненні до влади і контролю за межами кордонів України в напрямку НАТО. Якщо Путін нападе на союзника по НАТО, ми опинимося в прямому конфлікті, оскільки ми віддані захисту кожного сантиметра НАТО. Тож давайте будемо відвертими. Ми можемо зробити відповідальну річ і заплатити зараз, щоб допомогти Україні, або ми можемо заплатити набагато більше пізніше, щоб протидіяти здобуткам, які ми передамо Владіміру Путіну і підбадьореній Росії», — заявила Сінгх.

Читайте також: Боррель провів ранок в укритті через ракетну атаку РФ

Нагадаємо, посол США в Україні сказала, чому Конгрес досі не голосує по Україні. Підтримка України є життєво важливим національним інтересом Сполучених Штатів, наголосила дипломат.