Польські фермери планують заблокувати пункт пропуску “Дорогуськ — Ягодин”

З 9 лютого польські фермери планують розпочати страйк в окремих пунктах пропуску на польсько-українському кордоні.

З 9 лютого польські фермери планують розпочати страйк в окремих пунктах пропуску на польсько-українському кордоні. Фермери повідомили про блокування найбільшого пункту пропуску “Дорогуськ-Ягодин”. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Читайте також: Верховна Рада звільнила міністра у справах ветеранів Лапутіну

“Наразі польські митники поінформували про те, що блокування пункту пропуску “Дорогуськ — Ягодин” має розпочатися об 11:00 год. за київським часом 9 лютого із використанням сільськогосподарської техніки. Акція протесту погоджена місцевою владою до 9 березня 2024 року”, — йдеться у повідомленні. 

Протестувальники мають намір пропускати всі автобуси і по 1 вантажівці в обох напрямках протягом години. Також безперешкодно пропускатимуть гуманітарну допомогу та цистерни з пальним.

Читайте також: Путін не зупиниться у прагненні до влади: у Пентагоні заявили, що США продовжить постачати зброю Україні

“Щодо інших пунктів пропуску на кордоні з Польщею, інформація зʼясовується, для цього заплановані зустрічі з представниками польської митної адміністрації”, — додає митна служба.

Нагадаємо, 16 січня увесь кордон із Польщею був повністю розблокований. Оформлення та пропуск через кордон вантажівок в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі.