ССО провели спецоперацію “Цитадель” у Чорному морі: підірвано РЛС армії РФ

У Чорному морі спецпризначенці ССО провели спецоперацію «Цитадель», в результаті якої було підірвано радіолокаційну станцію армії РФ.

У Чорному морі спецпризначенці 73-го морського центру ССО провели спецоперацію «Цитадель», в результаті якої було підірвано радіолокаційну станцію армії РФ та захоплено важливе обладнання. Про це повідомляє пресслужба ЗСУ.

Читайте також: Верховна Рада підтримала продовження воєнного стану та мобілізації

“Спецоперація проводилася в зоні постійного патрулювання авіації та флоту РФ. Вночі човни 73-го морського центру ССО підійшли впритул до видобувної платформи. Після проведення спеціальних дій та зачистки, об’єкт було заміновано. Бойова група відійшла на безпечну відстань і здійснила підрив ворожої цілі. У результаті захоплено важливе обладнання противника та підірвано щоглу з антеною”, — йдеться у повідомленні. 

Згідно з даними розвідки, на одній з незаконно захоплених виробничих платформ росіяни використовували безпілотний розвідувальний літак іранського виробництва “Мохаджер-6” для покращення його роботи. Зокрема, було встановлено обладнання, яке збільшує дальність та радіус його дії. Ворог використовував цей БПЛА для ведення розвідки та подальшого нанесення ударів безпілотниками-камікадзе Shahed по об’єктах критичної інфраструктури на півдні України.  

Окрім того, окупанти встановили на платформі радіолокаційну станцію «Нева-Б» для виявлення надводних об’єктів (від моторних човнів до кораблів). За допомогою цієї РЛС росіяни відстежували ситуацію в північно-західній частині Чорного моря. 

Читайте також: Окупанти обстріляли Марганець, є жертви

Провівши ретельне планування та підготовку, група 73-го морського центру спеціального призначення приступила до виконання завдання зі знищення ворожих цілей. 

“Вдало проведена спецоперація забезпечила безпечніше пересування кораблів та обмежила можливості ворога у північно-західній частині Чорного моря”, — додають у ССО.

Нагадаємо, стала відома кількість проваджень проти ухилянтів. Найбільше проваджень відкрито на Закарпатті і у Дніпропетровській області. Загалом майже 2,5 тисячі справ розглядаються в судах.