Зеленський пообіцяв новий механізм бронювання від мобілізації

Президент вважає, що зараз необхідно знайти формат підтримки того бізнесу, який працює відкрито та сплачує податки.

В Україні напрацюють новий справедливий механізм бронювання працівників підприємств, які підлягають військовому призову. Про це у понеділок, 5 лютого, заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє пресслужба ОП.

Зазначається, що це станеться «незабаром».

Зеленський наголосив, що зараз дуже важливим є діалог між бізнесом та державою у питанні бронювання працівників від мобілізації.

«Ми всі підтримуємо наших воїнів, але без людей, які працюють, не буде заробітних плат. Зберігати економіку дуже потрібно. Але при цьому ми повинні не забувати: ми не можемо залишити хлопців на передовій без ротації. Це також дуже важливо. Сьогодні це пріоритет. Тому ми дотримуємося цієї формули: ти воюєш або працюєш на державу», — сказав Зеленський.

Президент вважає, що наразі необхідно знайти формат підтримки того бізнесу, який працює відкрито та сплачує податки.

«Я попросив наших економістів і правоохоронців розробити особливий підхід до бізнесу, який повністю працює «в білу». Чесного українського бізнесу, щоб до таких людей на час війни не було питань від податківців і правоохоронців», — підкреслив він.

За словами Президента, такий захист від держави має стосуватися не лише керівників та власників компаній, а і їхніх працівників.

Нагадаємо, наприкінці січня Кабінет Міністрів України схвалив і передав до Верховної Ради оновлену версію законопроєкту про мобілізацію.

Новий законопроєкт щодо мобілізації. Основні норми

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp