Співробітниця оборонного підприємства у Запоріжжі «зливала» ФСБ розвіддані, щодо ремонту бойової техніки

Інженерка-технологиня одного з оборонних підприємств Запоріжжя була однією з учасниць угрупування, яка здавала інформацію ФСБ.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Вона «зливала» російським спецслужбам розвідувальні данні відносно ремонту бойової техніки на виробничих потужностях заводу у Запоріжжі. Її та ще 4 поплічників затримали.

Серед затриманих також посадовиця відділу однієї із міськрад Донеччини, ексочільник місцевого комунального підприємства та мешканка Краматорська. Ще один російський агент — посадовець транспортної компанії з Одещини, який збирав інформацію про можливу передачу позашляховиків на потреби ЗСУ.

У всіх них був один куратор — кадровий співробітник ФСБ. Його установчі дані відомі СБУ.

Всі вищезазначені фігуранти потрапили в поле зору російських спецслужб, бо були активними учасниками прокремлівських груп у месенджерах. Російських агентів цікавили геолокації та особливості роботи промислових потужностей, де ремонтують важке озброєння українських військ. Також вони збирали інформацію про наслідки російських обстрілів та «верифікували» координати для нових ракетних атак РФ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 «Пособництво державі-агресору» Кримінального кодексу України.

Затримували учасників спротиву: справу правоохоронців-колаборантів з Якимівці передали до суду


Читайте також:

Били з РСЗВ, артилерії та атакували БпЛА: ворог наніс 144 удари по Запорізькій області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!