Ігнат розповів, чи завжди вмикають повітряну тривогу при зльоті Міг-31К

Речник Повітряних сил ЗСУ розповів, що в Україні можуть не оголошувати повітряну тривогу через МіГ-31К, якщо відомо, що літак перебуває на далеких відстанях.

В Україні можуть не оголошувати повітряну тривогу через МіГ-31К, якщо відомо, що літак перебуває на далеких відстанях. Проте МіГ-31К залишається загрозою для України. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Читайте також: Бійці ССО знищили два РСЗВ окупантів на півдні

«Тривога від МіГа є завжди. Є інформація від наших партнерів, що один, два, три чи більше МіГ-31К у небі. Ми не можемо точно сказати, чи це переліт, перебазування на інший аеродром чи це тренувальний політ. Точно на 100% знати не можна. Коли є інформація точна, що МіГ робить переліт десь там на дальніх підступах, то зрозуміло, що тривога не буде оголошуватися. Але у будь-якому разі, коли МіГ у небі — це є небезпека», — пояснив Ігнат.

Він зазначив, що з моменту оголошення повітряної тривоги до «прильоту» ракет може пройти всього кілька хвилин. Тобто МіГ-31К залишаються небезпечними для України.

Читайте також: Вночі Росія випустила по Україні 24 “Шахеди”: скільки знищила ППО

«Нагадаю, що якщо з Тамбовської області летить ракета приблизно, скажімо, до Дніпра, як минулого разу була ракетна атака. То від оголошення того, що МіГ злетів, до «прильоту», може бути 4-5 хвилин», — додав він.

Нагадаємо, вночі Росія випустила по Україні 24 “Шахеди”: скільки знищила ППО. Вночі армія РФ випустила по Україні 24 ударні дрони. Сили ППО знищили 11 дронів-камікадзе.