Путін заперечив збиття Іл-76 російською ППО: у ГУР заявили про неодноразовий “дружній вогонь”

Президент Росії каже неправду стосовно того, що російська протиповітряна оборона нібито ніколи не збивала власні літаки.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що російська протиповітряна оборона не могла збити військовий літак Іл-76 у Бєлгородській області. Водночас “дружній вогонь” неодноразово фіксувався в Росії, до того ж система “свій-чужий” спрацьовує не завжди. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в інтерв’ю Радіо Свобода

Читайте також: Президент вшанував пам’ять героїв Крут

“Стосовно слів людини, схожої на Путіна в даній ситуації, він як завжди лукавить. По-перше, неодноразово фіксувалися “дружній вогонь” і збиття російськими засобами протиповітряної, протиракетної оборони російських літаків у різних куточках і Російської Федерації, і окупованих територій, поруч із лінією фронту”, — повідомив Юсов. 

Він зазначив, що система “свій-чужий” у росіян не завжди спрацьовує, а у випадку розрахунків переносних комплексів, якими також насичений Бєлгород, це не є аргументом. 

За словами Юсова, слова Путіна є “швидше виправданням”.

Читайте також: В Авдіївці паркан з тіл російських військових, — Зеленський

Нагадаємо, 24 січня у Бєлгородській області РФ впав військовий літак ІЛ-76 (відео). Губернатор Бєлгородської області, а також джерела у ЗСУ підтвердили падіння російського військового літака Іл-76.