Необхідно готуватися до ракетних ударів РФ по Європі найближчими роками: генерал НАТО

Командувач центру військової логістики Альянсу в Німеччині повідомив, що НАТО потрібно готуватися до того, що у разі прямої війни з Росією, вона може завдати ракетних ударів по Європі.

НАТО потрібно готуватися до того, що у разі прямої війни з Росією, вона може завдати ракетних ударів по Європі. Пряма військова конфронтація між НАТО і Росією може відбутися протягом наступних трьох років. Про це повідомив командувач центру військової логістики Альянсу в Німеччині генерал Александр Солфранк в інтерв’ю The Times.

Читайте також: Гуменюк розповіла про розширення плацдармів на лівому березі

Він зауважив, що в разі такого конфлікту Німеччина, швидше за все, стане центром логістики НАТО в Європі.

«НАТО зараз має можливість захистити і, ймовірно, стримати потенційне російське вторгнення. Проте, враховуючи нинішню дислокацію сил на континенті і недостатню підготовку на східному фланзі, армії НАТО можуть бути змушені робити дорогий вибір», — сказав генерал.

Читайте також: В Авдіївці паркан з тіл російських військових, — Зеленський

Солфранк наголосив, що наразі існують проблеми із взаємозамінністю техніки і особового складу НАТО, що може стати на заваді » адекватного реагування».

«Думаю, ми можемо почати робити це і зменшити або адаптувати бюрократію там, де це можливо і необхідно», — сказав командувач.

Нагадаємо, до України прибули інспектори США для перевірки наданої допомоги. До Києва прибули троє генеральних інспекторів зі Сполучених Штатів Америки для серії зустрічей з розпорядниками наданої США допомоги.