У британській розвідці розповіли, що хоче зробити Путін до виборів

Президент Росії наказав розв’язати питання щодо перебоїв з опаленням в країні перед президентськими виборами.

Мобілізація та нестача робочої сили в Росії призвела до перебоїв з опаленням. Президент Росії Володимир Путін доручив розв’язати це питання до президентських виборів. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: Падіння Іл-76 у РФ: СБУ розпочала розслідування

За останні місяці перебої з опаленням сталися в 16 населених пунктах по всій Росії. Ці перебої на тлі мінусової температури є розширенням існуючої проблеми, яка вже десятиліттями мучила російські міста і селища, але, ймовірно, стала ще гострішою стала через російську політику воєнного часу. 

Росія регулярно надає пріоритет військовим витратам над реінвестиціям у загальну громадську інфраструктуру, особливо після вторгнення в Україну у 2022 році. 

“Багатьом регіональним урядам було запропоновано взяти на себе тягар роботи з меншими федеральних надходжень, і їм було запропоновано фінансувати місцеві добровольчі сили, що, ймовірно, розтягнуло їхні бюджети і викликало необхідність певного скорочення витрат на утримання. Крім того, мобілізація ймовірно, призвела до дефіциту робочої сили в усіх галузях, в тому числі кваліфікованих інженерів-теплотехніків і сантехніків”, — повідомляє розвідка.

Читайте також: Західні партнери вже готові надати Україні літаки F-16, проте є нюанс, — Ігнат

У Міноборони Британії повідомили, що Путін попросив міністра з надзвичайних ситуацій Олександра Куренкова забезпечити постачання тепла та електроенергії для жителів. Вирішення цієї проблеми, ймовірно, є ключовим завданням для Путіна напередодні майбутніх президентських виборів у Росії.

Нагадаємо, «влада» Криму запровадила «особливий режим» на кордоні з Херсонщиною. Місцями перетину адміністративного кордону між Кримом та Херсонською областю визначено автомобільні пункти пропуску Армянськ, Перекоп, Джанкой, залізничні пункти пропуску Армянськ і Джанкой.