Україна запросила Сі Цзіньпіна на Саміт миру в Швейцарії, — ОП

Україна запросила президента Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у запланованому «мирному саміті» світових лідерів у Швейцарії.

Україна запросила президента Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у запланованому «мирному саміті» світових лідерів у Швейцарії, оскільки наближається друга річниця російського вторгнення. Про це заявив заступник керівника Офісу президента Ігоря Жовкви для Reuters.

Читайте також: Мороз та сніг: синоптики розповіли про погоду в Україні на 27-29 січня

«Ми безумовно запрошуємо Китай взяти участь у саміті на найвищому рівні, на рівні президента Китайської Народної Республіки», — сказав Жовква.

Він зазначив, що участь Китаю буде для України дуже важливою. 

“Ми працюємо з китайською стороною. Ми залучаємо наших партнерів у світі, щоб вони донесли до китайської сторони, наскільки важливою є участь у такому саміті”, — додав він.

Читайте також: За сина Гринкевича не будуть вносити заставу, — ЗМІ

Нагадаємо, Швейцарія погодилася провести мирний саміт щодо України на прохання президента України Володимира Зеленського, але дата і місце проведення ще не визначені. 

Раніше, говорили про снаряди та дрони: Зеленський провів  Ставку. Президент України провів Ставку на якій присутні обговорили постачання снарядів та дрони.