Олександр Олександрович Харлов, заступник голови Одеської ОДА

Заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Олександр Харлов представив нового генерального директора Одеської обласної дитячої клінічної лікарні. Очільником медзакладу стала Ольга Удовиченко.

Олександр Харлов відзначив, що медична галузь Одеської області зазнала значних потрясінь від час війни. Однак, незважаючи на всі труднощі, медики продовжують надавати безперервну медичну допомогу жителям регіону.

Одним з ключових пріоритетів медицини області під час війни є надання медичної допомоги дітям та постраждалим від бойових дій. Тому оновлення та створення госпіталів та медичних закладів, які оснащені сучасним обладнанням та мають висококваліфікований персонал, який може надавати необхідну медичну допомогу є важливим напрямком для регіону.

«Модернізація та розвиток Одеської обласної дитячої клінічної лікарні — пріоритетний напрямок роботи особисто для голови Одеської ОВА Олега Кіпера. На Ольгу Федорівну покладається велика відповідальність — зробити у найкоротші терміни з медзакладу, який, мʼяко кажучи, у незадовільному стані — лікарню європейського рівня. Аби наші діти комфортно лікувалися у державному закладі», — зазначив Олександр Харлов.

Варто відзначити, що Ольга Удовиченко має кваліфікацію дитячого лікаря-дерматолога. Закінчила Одеський Національний медичний університет та має понад 17- річний досвід роботи у медичній сфері. Так, з 2007 року працювала у КУ «Одеська обласна дитяча шкірно-венерологічна лікарня» на посаді лікаря, а з 3 червня 2008 року – на посаді заступника директора того ж медичного закладу.

18 січня 2019 року призначена на посаду заступника директора Департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради, де працювала по 12 січня 2024 року. Присвоєно 7 ранг посадової особи місцевого самоврядування.

Надання медичної допомоги дітям є складним завданням, яке вимагає від медичних працівників високого професіоналізму та гуманності. Медичні працівники, які надають медичну допомогу дітям, повинні бути уважними та чуйними до потреб дітей та їхніх сімей. Саме цим керувались при обранні нового керівника для Одеської обласної дитячої клінічної лікарні, зазначив Олександр Олександрович Харлов.

На минулому тижні заступник голови Одеської ОВА Олександр Харлов разом з командою та за сприяння голови адміністрації Олега Кіпера передав опіковому відділенню Одеської міської клінічної лікарні №10 унікальне обладнання, яке вперше представлено в Україні — супер-технологічні ліжка для лікування пацієнтів з опіковою травмою. Це стало можливо завдяки благодійникам фондів «УНІЛЕКС» та «Милосердя Віктор».

Олександр Харлов відзначив що важливим є не тільки збереження життя а й забезпечення максимально безболісного та швидкого одужання пацієнтів. І новітні технології, такі я ці спеціалізовані ліжка, та киснева станція, відкриття якої на чолі з Олександром Харловим відбулась у грудні минулого року на території Овідіопольській лікарні, Овідіопольської селищної ради не тільки суттєво полегшують роботу медикам, а й допомагають в наданні швидкої та високоякісної медичної допомоги всім потребуючим у регіоні.