ЗСУ попередили про небезпеку біля кордону на Сумщині

У прикордонних районах Сумської області продовжуються бойові дії. Великою загрозою як військових, так цивільних є також ворожі диверсійні групи. Про це повідомляє командувач Об’єднаними силами ЗСУ Сергій Наєв.

Читайте також: Падіння літака Іл-76 під Бєлгородом: Міноборони РФ заявило, що на борту перебували військовополонені ЗСУ

Повідомляється, що інтенсивність боїв на прикордонних територіях на Сумщині не така, як на інших ділянках фронту. Але вони становлять загрозу, як і активність диверсійних груп росіян.

«Ворог активізувався останнім часом. Почастішали заходи диверсійних груп. Ми намагаємося, вони й не проходять, але спроби є», — зазначив військовослужбовець ЗСУ.

Він також розповів, що захисники північного кордону протидіють російським ДРН. У Північній оперативній зоні постійно проводяться тренування контрдиверсійних груп, щоб підготувати військових до виявлення та нейтралізації ворога, який намагається перетнути кордон. Наєв показав, як відбуваються вчення контрдиверсійних сил. Захисники відпрацювали штурми окопів, які нібито захопили диверсанти.

«Біля кордону зараз дуже небезпечно, громадянським людям треба бути подалі. Якщо кажуть, що треба трохи далі переселятися, краще виїхати», — зазначив один із військових.

Раніше Зеленський привітав контррозвідку із професійним святом.