Шмигаль подякував Франції за поставку додаткових ракет SCALP

Голова уряду обговорив разом зі своїм французьким колегою Габріелем Атталем реалізацію реформ та євроінтеграцію України.

Україна має надію на те, що плідна співпраця з Францією, зокрема, у військовій сфері, продовжиться. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на своєму каналі в Telegram у четвер, 25 січня.

За його словами, він провів першу телефонну розмову з прем’єр-міністром Франції Габріелем Атталем. Голови урядів обох країн обговорили реалізацію реформ та євроінтеграцію України.

Шмигаль подякував за поставки додаткової партії ракет SCALP, а також за створення «артилерійської коаліції» та збільшення постачання артилерійських систем та снарядів.

«Окрема увага на питаннях продовольчої безпеки та відновлення. Працюємо над конфіскацією російських активів. Разом із Францією також зацікавлені у співпраці в розмінуванні, транспортній та енергетичній сферах», — зазначив Шмигаль.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Головною темою стало створення Артилерійської коаліції.

Франція постачатиме Україні до 50 авіабомб щомісяця до кінця року — міністр

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp