Нічна атака на Одесу: пошкоджені багатоповерхівки, пожежі та 4 постраждалих

Внаслідок дронової атаки РФ по Одесі постраждало 4 людини, пошкоджено багатоповерхівки та автомобілі.

В ніч на 25 січня армія Росії двічі атакувала Одесу дронами. Внаслідок атаки постраждало чотири людини, у багатоповерховому будинку сталася пожежа. Також вибуховою хвилею пошкоджено інші будинки, вщент згоріли автівки. Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Читайте також: Генштаб озвучив втрати російських окупантів

“Незважаючи на результативну і плідну роботу ППО із відбиття ворожих атак, на жаль, в Одесі є влучання в промисловий об’єкт, пошкодження житлових будинків та цивільної інфраструктури”, — повідомив Кіпер. 

За його словами, пауза між попередженнями про повітряну атаку становила до 15 хвилин. Сили протиповітряної оборони в Одеській області знищили 10 «Шахедів». 

Голова ОВА повідомив, що один з дронів влучив у багатоповерховий будинок у Хаджибейському районі Одеси і спричинив пожежу, в результаті чого виникла пожежа. Було пошкоджено кілька квартир, одна людина отримала опіки й була госпіталізована.

Ще один безпілотник пробив дах двоповерхового житлового будинку в Приморському районі міста. Інший БПЛА впав у тому ж районі, біля житлового будинку, пошкодженого під час попередньої атаки. Вибухова хвиля завдала значних пошкоджень склінню навколишніх будинків, автомобіль, припаркований у дворі, згорів дотла, ще кілька людей отримали поранення.

Читайте також: У США прокоментували падіння Іл-76 у РФ

“Постраждало чотири людини, їм надано допомогу на місці, лікуються амбулаторно. Одну з постраждалих рятувальники деблокували з-під завалів.Ще один ударний безпілотник впав біля багатоповерхівки у Приморському районі, без детонації. Постраждалих немає. На місці працювали вибухотехніки”, — повідомив він. 

Крім того, росіяни влучили у склад меблевої фабрики в промисловому районі Одеси. Почалася сильна пожежа. 

“Чоловіка, що поруч проїжджав на велосипеді, ударною хвилею зкинуло на землю, отримав поранення уламками різних предметів, що розліталися від вибуху. Надано медичну допомогу, лікується амбулаторно”, — додав Кіпер.

Читайте також: Берлін та Київ завершують переговори про гарантії безпеки — Шольц

Він повідомив, що наразі правоохоронці фіксують чергові злочини армії РФ.

Нагадаємо, успішна робота ППО: знищено 11 російських ударних дронів. У ніч на 25 січня 2024 року противник завдав удару 14 ударними БпЛА типу Shahed-136/131 з Росії, окупованого Криму й окупованої Донеччини.