600 км пішки: у ГУР розкрили деталі знищення ТУ-22

Група українських військових пройшла 600 км по території ворога, щоб знищити один бомбардувальник та вивести з ладу ще два.

Українська група розвідників у серпні минулого року проникла на територію РФ, знищила російський бомбардувальник ТУ-22М3 та вивела з ладу ще два. Групою командував полковник Олег Бабій. Про це повідомляє ГУР.

Читайте також: Новий оборонний пакет від Польщі: Туск зустрівся із Зеленським у Києві

«Щоб знищити російські бомбардувальники, українські розвідники подолали пішки понад 600 кілометрів територією противника», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що під час виконання бойового завдання полковник Олег Бабій загинув.

«Останнє успішно виконане завдання групи розвідників Олега Бабія — знищення та виведення з ладу трьох російських бомбардувальників ТУ-22М3, значно порушило плани військово-політичного керівництва РФ щодо завдання ракетних ударів по території України і фактично повністю дестабілізувало роботу аеродромів і пунктів базування далеких авіа – зазначили у ГУР.

Повертаючись на підконтрольну Україні територію, розвідувальна група полковника Олега Бабія потрапила в засідку та вступила у нерівну битву з російськими загарбниками.

«У цьому бою 30 серпня 2023 року, прикриваючи відхід своїх бойових побратимів, український розвідник підполковник Олег Бабій отримав смертельне поранення та загинув», — розповіли в ГУР.

Раніше Єрмак оцінив відносини України з Китаєм.