На Хмельниччині експравоохоронець з адвокатом підробляли довідки для ухилянтів

На Хмельниччині експравоохоронець та адвокат організували сему підробки довідок чоловікам для незаконного виїзду за кордон.

На Хмельниччині експравоохоронець та адвокат організували сему підробки довідок чоловікам для незаконного виїзду за кордон. Працівники ДБР завершили досудове розслідування. Про це повідомляє ДБР.

Читайте також: Росіяни обстріляли лікарню у Херсоні, є жертви

Повідомляється, що злочинна діяльність фігурантів розпочалася у березні 2022 року, коли двоє «клієнтів» намагалися виїхати за кордон за підробленими посвідченнями волонтерів.

Посвідчення виготовив співробітник правоохоронних органів, який отримав замовлення через адвоката. Сума фальшивих посвідчень становила 4 тисячі євро кожне.

У ході розслідування було виявлено ще один злочин. Зловмисники пообіцяли батькам організувати «президентське помилування» для їхнього сина, який спричинив смертельну ДТП біля села Веселівка Хмельницького району, у 2021 році. Внаслідок зіткнення загинула вся родина — подружжя та їхній 2-річний син. Суд засудив винуватця до 8 років позбавлення волі.

“Правоохоронець знав батьків засудженого та запропонував їм звернутися до адвоката, який начебто мав посприяти у “розв’язанні питання”. Він запевнив, що за 20 тис. доларів США знайде підстави та методи впливу, аби чоловік опинився на волі. Наразі правоохоронець звільнений зі служби”, — повідомили у ДБР.

Читайте також: ЗСУ розбили інженерні підрозділи росіян біля Маріуполя

Колишній правоохоронець та адвокат обвинувачуються у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон та шахрайстві (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 190 КК України), а експравоохоронець – ще й у підробленні офіційних документів (ч. 3 ст. 358 КК України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, побиття підлеглих та збагачення: судитимуть керівників ТЦК та СП Рівненщини. У ДБР повідомили про завершення досудового розслідування щодо керівників Рівненського ТЦК та СП, які били підлеглого.